Oude foto van mannen aan het werk in de Jøtul-fabriek

Noors handwerk sinds 1853

Jøtul is een van de oudste producenten van houtkachels, inbouwhaarden en haarden ter wereld. Op basis van een trotse Noorse traditie combineren we al sinds 1853 degelijk handwerk met de kunst om de kou te bestrijden.


Jøtul-fabriek die schroot smelt

Gietijzer – duurzame kwaliteit

Degenen die bij Jøtul met productontwikkeling werken, hebben altijd dit in gedachten: «Design for Manufacturing». Onze producten zijn gemaakt van gerecycled gietijzer en het voornaamste principe is dat alles wat we ontwikkelen gevormd en geproduceerd moet kunnen worden. Onze producten voldoen altijd aan alle test- en goedkeuringseisen en moeten kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen van onze klanten. Tegelijkertijd is gietijzer een levend materiaal en het gietresultaat is altijd verschillend, zodat in die zin elk product absoluut uniek is.

Wist u dat?
Een belangrijk deel van de grondstoffen bij onze productie bestaat uit oude, gerecyclede gietijzeren kachels die worden omgesmolten. In principe gaan aan de ene kant van de fabriek oude kachels naar binnen en komen er aan de andere kant moderne, schoon brandende versies uit.


Het gietresultaat is verschillend, zodat in die zin elk product absoluut uniek is.

Espen Auensen, Research and Development Manager van Jøtul

Noorse culturele erfenis en handwerk

De Noorse culturele erfenis en handwerk vormen een belangrijk van waar Jøtul voor staat. Daarom maken we altijd gebruik van Noorse ontwerpers en werken we met inhouse projectingenieurs. Tot hun belangrijkste taken behoren het construeren van een product waarvan ze het ontwerp omzetten in gietijzer en het realiseren van een goede samenwerking tussen modelwerkplaats, laboratorium en productie. Samenspel en een goede dynamiek zijn belangrijk voor de voortgang van de projecten en voor de ontwikkeling van producten van hoge kwaliteit.

Onze eigen modelwerkplaats en gieterij trekken samen op met een groep van ontwikkelaars, waardoor we efficiënt kunnen werken, met feedback vanuit de afdelingen tijdens het ontwikkelingsproces. Dit heeft een groot aantal voordelen en het is positief voor de kwaliteit van de samenwerking, voor het eigenaarschap van de producten en voor de ontwikkeling ervan.

Mann som jobber i Jøtul fabrikk med verksted bak seg.

Duurzaamheid symbol

Duurzaamheid

Duurzaamheid is diep geworteld in onze filosofie en hoe Jøtul vandaag en in de toekomst wordt beheerd

Lees meer

25 jaar garantie

Wij bieden 25 jaar garantie op alle uitwendige gietijzeren onderdelen

Lees meer

Vind een dealer

Onze gekwalificeerde dealers helpen u de haard of houtkachel te vinden die bij u past

Lees meer


De Noorse culturele erfenis en handwerk vormen een belangrijk van waar Jøtul voor staat. Daarom maken we altijd gebruik van Noorse ontwerpers en werken we met inhouse projectingenieurs.

Moderne technologie in het ontwikkelingsproces

De laatste tijd is onder andere VR-technologie een belangrijk element geworden van ons ontwikkelingsproces, waardoor u het product al in het ontwikkelingsstadium op ware grootte kunt ervaren.

Zo krijgt u een realistisch beeld en u ontvangt onmiddellijk feedback, wat nuttig is voor het lopende productontwikkelingsproces. Het is een uitstekende tool, die ons helpt om sneller producten te leveren met een goede constructie en esthetiek.

Hoge eisen verlangen een hoge competentie en een lange ervaring

Testen en goedkeuring van producten vormen een belangrijk element van wat we doen. Op dit gebied hebben we bij Jøtul een hoge competentie en een lange ervaring. Wij werken in ontwikkelingsprojecten ook nauw samen met onder meer SINTEF en NTNU. Als eindklant moet je erop kunnen vertrouwen dat Jøtul producten levert die zo goed mogelijk aan alle test- en goedkeuringseisen voldoen.

Wij testen onze kachels aan de hand van Europese normen en leggen speciaal de nadruk op de uitstoot van deeltjes en onverbrande gassen (OGC). Bij de ontwikkeling van de verbrandingskamer van de kachel testen we ook volgens de Noorse norm voor deeltjesuitstoot (NS 3058/3059). Dat garandeert dat de kachel optimaal functioneert in een breed vermogensbereik.

Sigrid Bagge Slang, Laboratoriumingenieur van Jøtul

Op een betrouwbare warmtebron kunt u bouwen

Jøtul met zijn traditie en geschiedenis heeft grote betekenis, voor onze klanten én voor onze samenwerkingspartners, maar ook voor ons als medewerkers. Onze commitment aan kwaliteit, innovatie, veiligheid en milieu vormt de basis voor onze productie, van idee tot eindproduct. Met zulke kernwaarden in onze bagage kunt u er zeker van zijn dat u beschikt over een betrouwbare warmtebron, waarop u jarenlang kunt vertrouwen.

Mann som legger ved i vedovnen Jøtul F 602 ECO.