man stopt hout in de Jøtul F 602 houtkachel

Een betrouwbare warmtebron

Met tijdloze houtkachels met hypermoderne verbrandingstechnologie - waarmee je het houtverbruik halveert - krijg je niet alleen een sieraad voor je interieur, maar ook een trouwe kameraad die je nog vele jaren echte en betrouwbare warmte geeft.

Jøtul 170 jaar logo

Jøtul is een van de oudste producenten van houtkachels, inbouwhaarden en haarden ter wereld. Onze passie voor verwarming en onze lange ervaring met het bedwingen van het Scandinavische klimaat, hebben ons geleerd dat warmte meer is dan je kunt meten met een thermometer.


Jøtul F 602, een kleine zwarte houtkachel voor een witte vuurmuur.

Jøtul F 602 ECO – een kleine houtkachel met een sterke persoonlijkheid

Met goed stoken en droog hout maakt deze brandende houtkachel een rendement van maar liefst 81% mogelijk! Dat betekent veel meer warmte per blok hout. Ter vergelijking: veel oude houtkachels hebben een rendement van maar 50%.

Houtkachel kopen?

houtkachel icoon

Onze gekwalificeerde dealers helpen u de haard of houtkachel te vinden die bij u past.

Welke houtkachel wilt u?

houtkachel icoon

Bekijk ons ​​grote aanbod aan houtkachels en haarden en vind jouw favoriet!

Terje Agard projektingenjör på JøtulEr zijn veel varianten van de Jøtul F 602. Bij het ontwikkelen van de nieuwste versie, de Jøtul F 602 ECO, stond een hoog rendement centraal terwijl we wel het bekende fraaie design uit 1940 wilden behouden. 

Terje Agard projectingenieur bij Jøtul
Twee dames zitten voor de Jøtul F 167 kachel in een grijze woonkamer.

Nieuwe en verwarmende houtkachel in een ouder huis

In 2019 nam een gezin van drie personen zijn intrek in een ouder houten huis in een klein dorp in Noorwegen. Een lekker warm huis is beslist essentieel in een dorp waar duisternis en ijskoude winters normaal zijn - iets wat het gezin aan den lijve heeft ondervonden. Daarmee ging het project opknappen houten huis van start en zo ontstond de droom van echte warmte.

Man in grijze gebreide trui draagt ​​brandhout.

Alles wat je moet weten over hout

Meer weten over hout en houtstook? Hout is een van de oudste energiebronnen die door mensen worden gebruikt. Hout is cultuur en wetenschap. Het levert een prima bijdrage aan echte warmte en gezelligheid in huis. Bovendien is er voor je huis geen enkele warmtebron die zoveel zekerheid biedt. Wij beantwoorden je vragen op het gebied van hout en houtstook!


Warme momenten van onze klanten

Wij vinden het leuk als u uw genoeglijke momenten bij uw Jøtul-houtkachel met ons deelt, genietend van milieuvriendelijke, echte warmte. Volg ons op onze Instagram @JotulStoves en deel uw foto met #jotul, dan delen wij misschien ook uw foto.

Houtkachel kopen?

Onze gekwalificeerde dealers helpen u de haard of houtkachel te vinden die bij u past.

fireplace icon