Man die in Jøtul gieterij werkt

Al 170 jaar in gevecht tegen de kou

Het begon allemaal i 1853... Noorse natuur en cultuur én ons handwerk zijn belangrijke elementen van ons DNA. Onze passie voor verwarming is in combinatie met handwerk, dat al 170 jaar is verankerd in gietijzertradities voor dagelijkse apparatuur, een belangrijk ingrediënt om de geest van Jøtul te definiëren.

Jøtul 170 jaar-logo

Jøtul is een van de oudste producenten van houtkachels, inbouwhaarden en haarden ter wereld. Onze passie voor verwarming en onze lange ervaring met het bedwingen van het Scandinavische klimaat, hebben ons geleerd dat warmte meer is dan je kunt meten met een thermometer.Jøtul F 602, een kleine zwarte houtkachel voor een witte vuurmuur.

Jøtul F 602 ECO – een kleine houtkachel met een sterke persoonlijkheid

Met goed stoken en droog hout maakt deze brandende houtkachel een rendement van maar liefst 81% mogelijk! Dat betekent veel meer warmte per blok hout. Ter vergelijking: veel oude houtkachels hebben een rendement van maar 50%.

Jøtul F 200 - Een klassieker opnieuw uitgevonden

Gebaseerd op de buitenkant van één van de best verkochte Jøtul klassiekers, heeft de Jøtul F 200-serie een stukje van het erfgoed en 170 jaar ervaring in warmte meegenomen.

Jøtul F 200 zwarte houtkachel voor blauwe muur

Houtkachel kopen?

Onze gekwalificeerde dealers helpen u de haard of houtkachel te vinden die bij u past.

Calculator kosten hout

Onze brandhoutcalculator helpt u de prijs van elektriciteit en houtverbranding te vergelijken.

Welke houtkachel wilt u?

Bekijk ons ​​grote aanbod aan houtkachels en haarden en vind jouw favoriet!


Noors handwerk sinds 1853

Jøtul is een van de oudste producenten van houtkachels, inbouwhaarden en haarden ter wereld. Op basis van een trotse Noorse traditie combineren we al sinds 1853 degelijk handwerk met de kunst om de kou te bestrijden.

Kristin S. Frithjofsen JøtulEen jubileum is bij uitstek een gelegenheid voor reflectie, om terug te kijken op de afgelopen jaren en te zien waar we vandaag staan - ook 2023 wordt een belangrijk jaar in de geschiedenis van Jøtul. Er liggen vele interessante projecten in het verschiet. We hebben het verleden, onze tradities en merkwaarden om op terug te vallen. Tegelijkertijd ontwikkelen we producten en concepten voor de toekomst.

Kristin S. Frithjofsen, Brand and Marketing Manager bij Jøtul
Moderne hut met noorderlicht.

Warmtevasthoudende houtkachel in een fraaie hut die onder architectuur is gebouwd

Zie hoe de houtkachel Jøtul F 520 HT pas echt tot zijn recht komt in deze fraaie, onder architectuur gebouwde hut in het noorden van Noorwegen. Met warmtevasthoudende steen weet dit echtpaar uit Harstad de verwarming pas echt goed te benutten - zelfs met een hoog plafond en een open oplossing.

De gieterij in Jøtul

Gerecyclede warmte van Jøtul

Gjenbruk, resirkulering, sirkulærøkonomi, klimapåvirkning og bHergebruik, recycling, circulaire economie, duurzaamheid en aandacht voor het klimaat. Dit zijn de kernwaarden die diep in onze filosofie liggen verankerd en als uitgangspunten dienen voor de wijze waarop Jøtul werkt en zich op de toekomst voorbereidt.


Warme momenten van onze klanten

Wij vinden het leuk als u uw genoeglijke momenten bij uw Jøtul-houtkachel met ons deelt, genietend van milieuvriendelijke, echte warmte. Volg ons op onze Instagram @JotulStoves en deel uw foto met #jotul, dan delen wij misschien ook uw foto.


Houtkachel kopen?

Onze gekwalificeerde dealers helpen u de haard of houtkachel te vinden die bij u past.