Hygge

Maak «Hygge» thuis

Herfst en koelere dagen zijn onze favoriete tijd van het jaar als het gaat om «hygge» en het gezellige gevoel thuis. Regen op het raam nemen ons mee naar de hoekbank met een vuur in de haard, brandende kaarsen en grote gezellige dekens.
Hier serveren we het recept voor het creëren van de perfecte setting voor een warme en aangename herfstavond.

Hoe creëer je thuis een gezellige sfeer?

1. Vind je gezellige hoekje

Kies een gezellige plek thuis, waar u laten u alle zorgen laat gaan en kunt ontspannen.

Brun sofa

 

2. Lichte kaarsen

We houden van brandende kaarsen in het herfst- en winterseizoen, ook als decoratie voor de tafel. Het zachte licht van levende vlammen beïnvloedt onze zintuigen. Het  zet de stemming en helpt ons te ontspannen en stress te verminderen.

Tenne lys

 

3. Lees een goed boek

Zoek een goed boek of een tijdschrift dat je wilt lezen. Een warme aanbeveling van ons is voor brandhout liefhebbers. Het boek van Lars Mytting's gaat over warmte en de ziel van houtverbranding, "HelVed".

Lese bok

 

4. Lekkere snacks

Het zijn de kleine dingen die gezelligheid in het dagelijks leven brengen. Vul een kom met iets extra lekkers en trakteer jezelf op een paar stukjes heerlijke chocolade of een kleine kaasplank.

Sjokolade

 

5. Wol, wol, wol

Het hoogseizoen voor extra warmte is op ons - en niets zegt de herfst meer dan grote dekens, wollen sokken en warme sloffen. We vervangen het lichte  textiel uit de zomer door zware velor  en wol die ons zowel visueel als praktisch warm maken.

Pledd

 

6. Lets warms in de beker

Er is veel gezelligheid in een kopje met een warme drank. Maak jezelf een grote mok thee, of  misschien kunnen we verleiden met een kopje cacao met eensnufje zeezout?

Kopp

 

7. Steek de haard aan

Wist je dat de sereniteit die de levende vlam je geeft daadwerkelijk is onderzocht?

Een studie van Christopher D. Lynn, een universitair hoofddocent sociale antropologie aan de Universiteit van Alabama in de Verenigde Staten, toonde aan dat de aanblik, het knetterende geluid en de geur van een vreugdevuur onze bloeddruk doet verlagen. Het zegt ook dat het ontspannende effect het zenuwstelsel beïnvloedt en dat je beter slaapt.

Peis

 

Geniet dus van dit kleine moment met een goed geweten; zitten comfortabel met zachte kussens in de rug, de geur van warme chocolademelk, laat het licht en warmte van de haard  gloed naar u toe en voel volledige ontspanning..