Koppel op stap met de hond in het bos

Met de gezelligheid van het buitenleven de winter door

Wist u dat een wandeling niet alleen maar goed is voor het lichaam? Het is ook goed voor uw mentale gezondheid. Wandel met een gezond lichaam en geest de donkere tijd door en geniet extra van de gezelligheid thuis.

Welkom buiten

We brengen ca. 85% tot 90% van de tijd binnen door. Sommigen iets meer, anderen iets minder. Het in de natuur en in het algemeen buiten zijn kan een fantastisch effect op lichaam en geest hebben. Het kan de bloeddruk verlagen, de weerstand verbeteren en het zelfvertrouwen vergroten. U wordt er ook blij door. Dus wat let u, leer u deze winter een nieuwe gewoonte aan en creëer hiermee lichtpuntjes in het grijze alledaagse leven.

Het in de natuur en in het algemeen buiten zijn kan een fantastisch effect op lichaam en geest hebben.

Maak de wandeling gezellig

Om de wandeling extra aantrekkelijk te maken kunt u iets warms meenemen, zoals deze heerlijke chocolademelk met zeezout, of misschien een dampende kop soep? Neem iets lekkers mee in de rugzak en beleef uw omgeving op een nieuwe manier, samen met uw gezin, wandelmaatje of misschien in uw eentje? (Zodat u de stilte en natuur helemaal voor uzelf heeft.)

Thuiskomen in de warmte

Na een flinke wandeling in de kou is er niets beters dan thuis van de warmte van de open haard te genieten en voelen dat uw wangen en handen weer warm worden, toch?

Lees verder over gezelligheid en buitenleven