Vrouw voor haar open haard met kerst

Ontspannen december voor het haardvuur

Laat de kerstgedachte niet verloren gaan aan hoge verwachtingen en lange to-do lijsten. Maak wat tijd voor jezelf vrij en laat de kerstsfeer en een lekker knapperend vuurtje de last van je schouders halen.

Kerstsfeer voor jou en je naasten

Waarvan raak jij in de kerststemming? Is het de geur van het kerstdiner, de melodie van bekende kerstliedjes, warme chocolademelk en peperkoek voor de haard of languit op de bank en je favoriete kerstfilm - weer - bekijken? Hoe mensen in de feeststemming komen, verschilt van persoon tot persoon. De meesten ervaren gevoelens van geluk en verwachtingen - zolang de verwachtingen maar niet te hoog gespannen zijn.

Stress - de grootste vijand van het kerstfeest

Niets verpest de sfeer van gezelligheid en geluk meer als stress en het gevoel niet in staat te zijn de kerstsfeer te creëren die je wilt. Toch zijn stress en december de twee woorden die kerstsfeer het beste beschrijven. Het kopen van cadeaus, het bakken van taarten, het plannen van familiebezoek, het op tijd schoonmaken van het huis, dat soort dingen.

Stress kan een van onze leukste feestdagen verpesten. Dus, wat kunnen we doen om van kerst een tijd van vrede en magie te maken?

Meer doen van datgene wat jou ontspanning geeft

Bij welke activiteiten kom jij tot rust? Gun jezelf tijd voor ontspanning en doe meer van de dingen die je in de kerstsfeer brengen. Bekijk je favoriete serie, lees een goed boek en drink glühwein voor het haardvuur, maak een wandeling en luister naar de muziek waar je van houdt. Je hoeft alles niet in één maand te persen. Het is helemaal niet erg als je niet alles op tijd klaar krijgt. Vind je het nodig het hele huis van boven tot onder schoon te maken? Ga voor een grote schoonmaak in november of in het nieuwe jaar. Heb je iedereen die je kent op bezoek gevraagd in december? Verplaats een aantal afspraken naar januari of februari, als de dagen kort en donker zijn en de eerstvolgende vakantie nog maanden op zich laat wachten. Bepaal wat belangrijk is voor jou en breng daar prioriteit in aan, zodat je kunt genieten van alle goede momenten die de feestmaand te bieden heeft.

Echte warmte van vuur - goed voor lichaam en geest

Wij maken in ieder geval zeker tijd vrij om met een boek te ontspannen voor een knapperend vuurtje. Wist u dat echt vuur je helpt te ontspannen? Ja, dat is een bewezen feit. Een houtkachel is een focuspunt van licht tijdens het koude, donkere seizoen. De stralingswarmte en het knapperende geluid van de houtkachel hebben een positief effect op de bloeddruk, volgens Christopher D. Lynn, professor aan de University of Alabama.

Nu weet je dus wat je te doen staat in de gezelligste maand van het jaar... ontspannen voor het haardvuur met een schoon geweten, meer doen van de dingen die je helpen ontspannen en gewoon meer genieten van het moment zelf.

We wensen jullie een prachtige december en een vrolijk kerstfeest!

Het vuur aanwakkeren tijdens kerst?

Wij laten je zien hoe je de houtkachel in 4 eenvoudige stappen aansteekt.

Lees meer