Kakao

Cacao met een snufje zeezout

Er is weinig dat meer gezelligheid en «hygge» dan een heerlijke kop warme chocolademelk uitstraalt. Wist je dat chocolade en zeezout hand in hand gaan? Als u een klein snufje zeezout toe voegt aan de warme chocolademelk, creëer je een heerlijke smaak, die is gegarandeerd om je het volgende kopje te laten drinken.

Ingrediënten

• 100 g pure chocolade, 60 - 70%

• 7 - 10 dl volle melk

• 1 snufje zeezout

• 5 eetlepels bruine suiker

Toppings:

• Opgeklopte ream

• Geraspte chocolade

Hoe maak je warme chocolademelk

  1. Hak de chocolade in kleine stukjes en leg deze in een pan met ongeveer 1/4 van de melk.
  2. Verwarm tot gemiddelde temperatuur zonder te koken, onder voortdurend roeren.
  3. Voeg de rest van de melk, en verwarm net onder het kookpunt. De chocolade mag niet koken.
  4. Voel je vrij om meer zout en suiker toe te voegen, en als je wilt - wat chili en kaneel. Top met slagroom en marshmallows.

Neem je kopje mee, leun achterover in je fauteuil en geniet van een heerlijk kopje cacao.

 

 

Hou je van pannenkoeken?

Probeer dit recept voor heerlijke bosbessen pannenkoeken.

Zie recept