Ontsteek de toekomst van het haardcomfort

Met een Jøtul houtkachel met Zensoric technologie kiest u voor een revolutionaire en gebruiksvriendelijke oplossing. Zensoric optimaliseert de luchttoevoer automatisch voor een schonere en efficiëntere verbranding, en de bescherming van het milieu én uw portemonnee. Bovendien minimaliseert het systeem de hoeveelheid roet op het glas van de houtkachel!

Of u nu een passie hebt voor duurzaamheid of gewoon op zoek bent naar gezellige Deense "hygge" voor de kachel, Zensoric is de toekomst van houtgestookt comfort.

Zie de Jøtul Zensoric technologie in actie

Ontdek de Zensoric technologie

Waar traditie en toekomst samenkomen

Zensoric is een geavanceerde automatische luchtregeling die is ontwikkeld om de verbranding te optimaliseren en de bediening van houtkachels te vereenvoudigen. Omdat de kachel is ontworpen om foutief gebruik te voorkomen, wordt uw kachel nog efficiënter, duurzamer en gebruiksvriendelijker. Het systeem heeft een sensor die de temperatuur in de houtkachel bewaakt en de luchtstroom snel aanpast aan veranderingen in de conditie van het brandhout om zo het verbrandingsproces te optimaliseren. Dit vermindert de mate van energieverspilling en verbetert de prestaties van de houtkachel.

Moderne kamer met grote zwarte Jøtul F 174 houtkachel, poederpaarse muren en uitzicht op de besneeuwde bergen

Voordelen van Jøtul powered by Zensoric

Consistente warmte

Een zwart vlampictogram
Een wit vlampictogram

Zensoric reguleert de luchtstroom voor een efficiënte verbranding, het vasthouden van een stabiele warmte en een langere brandhaard.

Minder emissie

Een zwart boompictogram
Een wit boompictogram

Zensoric optimaliseert de verbranding, met een aanzienlijk lagere emissie als gevolg.

Glashelder glas

Een zwart schoon vensterpictogram
Een wit schoon vensterpictogram

Het luchtreinigingssysteem houdt het glas schoon en staat garant voor een duidelijk zicht op het vuur.

Ontdek de Jøtul F 170-serie met Zensoric

Alle houtkachels in de gloednieuwe Jøtul F 170-serie zijn uitgerust met Zensoric. We hebben onze lange traditie en vakmanschap succesvol weten te combineren met duurzame technologie en moderne esthetiek. De serie is het resultaat van een intensief research en development project dat ons commitment ten aanzien van hoogwaardige, innovatieve en duurzame verwarmingsoplossingen weerspiegelt.

Onze houtkachels zijn beschikbaar in drie afmetingen. Ze hebben een aantrekkelijke uitstraling en een indrukwekkende technologie en zijn ontworpen om perfect in uw huis te passen. En dan bieden ze ook nog eens een gezellige sfeer, terwijl ze voldoen aan strenge milieunormen. Jøtul viert zijn 170ste verjaardag met de introductie van de nieuwe elektronische houtkachel, de Jøtul F 170 serie.

Zwart gietijzeren houtkachel Jøtul F 174 Zensoric productafbeelding

Jøtul F 174 Zensoric

De Jøtul F 174 is een energiezuinige, moderne houtkachel met een elegant design. De slimme Zensoric technologie regelt de luchtstroom automatisch voor een optimale verbranding.

De wetenschap achter Zensoric luchtregeling

Moderne houtkachels worden speciaal ontworpen voor een hoog rendement en lage emissies. In een houtkachel wordt de verbranding vooral beïnvloed door de totale hoeveelheid lucht en de luchtverdeling. Zensoric laat dit niet aan het toeval over, maar gebruikt een sensor om de temperatuur te controleren, zodat op precies op het juiste moment de juiste hoeveelheid zuurstof kan worden geleverd.

Moderne kamer met grote zwarte Jøtul F 174 houtkachel, poederpaarse muren
De houtkachel geeft het aan wanneer het tijd is om houtblokken toe te voegen

Veranderingen in temperatuur zijn indicatoren voor de verbrandingsfasen die de verbrandingslucht reguleren.

 • Ontsteking:
  Tijdens de ontsteking zorgt Zensoric voor een boost van lucht om het vuur snel te starten.
 • Hoofdverbranding:
  In de hoofdverbrandingsfase wordt de hoeveelheid ontstekingslucht, secundaire lucht en de luchtreiniging verminderd. Tegelijkertijd wordt de hoeveelheid tertiaire lucht verhoogd. Dit is om het zuurstofniveau constant te houden en overmatige verbranding te voorkomen.
 • Uitbranden:
  Zensoric verhoogt de ontstekingsluchtstroom als het vuur dooft. Dit zorgt voor een efficiënt uitbranden en vermindert de hoeveelheid as die achterblijft in de verbrandingskamer.       

Zensoric regelt deze factoren voor een schone verbranding, wat best lastig is bij een handmatig bediende houtkachel. Zensoric bewaakt de temperatuurniveaus constant en stemt de zuurstoftoevoer af voor optimale prestaties en een zo laag mogelijke impact op het milieu.

Moderne kamer met kleine zwarte Jøtul F 171 houtkachel, poederpaarse muren en uitzicht op de besneeuwde bergen
Jøtul F 171 is een kleine houtkachel - functioneel en esthetisch aantrekkelijk

Power Management voor Zensoric

Zensoric wordt aangestuurd door een kleine motor om de luchtstroom nauwkeurig te regelen via een geavanceerde sensortechnologie.

Detail: USB-C slot van Jøtul F 174 met Zensoric

De motor wordt aangedreven door een oplaadbare batterij die eenvoudig kan worden opgeladen via de USB-C-aansluiting met behulp van een mobiele oplader of een powerbank.

De aansluiting voor de lader zit handig onderaan de voorkant van de houtkachel.

Volledig opladen voor eerste gebruik duurt slechts 2-3 uur en het systeem behoudt zijn kracht gedurende het hele stookseizoen. Laad Zensoric aan het einde van ieder stookseizoen op om zeker te zijn van optimale prestaties.

In geval van een laag vermogen of sensorstoring schakelt de houtkachel naadloos over op een veilige handmatige bedieningsstand, zodat u de houtkachel handmatig kunt bedienen.

Dit veelzijdige en zelfvoorzienende systeem verbetert de ervaring van het verbranden van hout echt en biedt bovendien zowel gemak als efficiëntie.

Eenvoudige bediening

Zensoric voor een moeiteloze houtgestookte warmte

Zensoric verandert de manier waarop u uw houtkachel bedient voorgoed en is daarmee even eenvoudig als baanbrekend. Deze innovatieve houtkachel doet het allemaal en geeft het zelfs aan als het tijd is om meer houtblokken toe te voegen. Zensoric staat garant voor een optimale schone verbranding en is de toekomst voor eenvoudige, efficiënte houtgestookte warmte.

Detail: Zwarte kachel met groen Zensoric luchtsysteem lichtsignaal

Klaar voor gebruik?

Open de deur en controleer of het signaal groen brandt ter bevestiging dat uw houtkachel klaar is voor gebruik.

Moderne kamer met grote zwarte Jøtul F 174 houtkachel, poederpaarse muren

Stapelen en ontsteken

Gebruik de "top-down" methode om uw brandhaard op te bouwen. Steek het vuur aan en sluit de deur.

Zorg dat u droog hout gebruikt.

Moderne kamer met grote zwarte Jøtul F 174 houtkachel met open deur, poederpaarse muren

Ontspan en wacht

Na het ontsteken, regelt Zensoric alles. De houtkachel geeft een lichtsignaal af als het tijd is om meer brandhout toe te voegen.

Pas de warmte op maat aan – met Zensoric

Detail: luchtbedieningsknop op zwarte houtkachel Jøtul F 174 Zensoric

De Zensoric luchtregeling doet praktisch alles voor u, maar u kunt handmatig aanpassingen doorvoeren aan uw verwarmingsvoorkeur met behulp van de knop voor luchtregeling.

De knop zit handig onder de deur en zorgt voor flexibele aanpassingen en een aangename verwarmingservaring.

De knop heeft vijf instellingen om de luchttoevoer te regelen, zodat u de warmte en vlam eenvoudig naar wens kunt aanpassen. Zensoric blijft verbeteren om te zorgen dat de luchtstroom de schoonste verbranding bereikt.

De houtkachel vermijdt een ander veel voorkomend probleem, namelijk roet op het glas.

Zwart gietijzeren houtkachel Jøtul F 176 Zensoric productafbeelding

Jøtul F 176 Zensoric

De Jøtul F 176 is een hoge, vrijstaande houtkachel met een elegant design. De grote glazen deur biedt een fantastisch zicht op de vlammen. Voeg vanaf de bovenkant warmteopslagstenen toe voor maximale warmte.

Zensoric – maakt het reinigen van haardglas een fluitje van een cent

Zelfreinigend glas op een houtkachel klinkt misschien te mooi om waar te zijn. De Zensoric luchtregeling past de juiste verdeling van de ruitzuiveringslucht continu aan gedurende de gehele verbrandingscyclus.

Moderne kamer met grote zwarte Jøtul F 176 houtkachel, poederpaarse muren en uitzicht op de besneeuwde bergen

Het werkt door precies de juiste hoeveelheid lucht op het juiste moment langs de binnenkant van het glas te leiden, zodat het glas schoon blijft.

Portret van een man met bruin haar en blauwe ogen, gekleed in een wit overhemd

De focus ligt op het bereiken van lage emissies en een milieuvriendelijke houtkachel, gedurende de gehele gebruiksperiode.

Brian Steen Ørum, Research & development manager

Ontdek de toekomst van houtgestookt comfort met Jøtul Zensoric technologie. Bezoek onze winkel en bewonder de Jøtul houtkachels voor een schonere, efficiëntere en probleemloze warmte van houtkachels. Ontsteek de toekomst van haardcomfort met Zensoric en Jøtul F 170 houtkachels.

Hvit-logo Zensoric met luchtstroompictogram

DE VOORDELEN ZIJN TALRIJK:

 • Geen handmatige aanpassingen nodig:
  Zensoric zorgt automatisch voor de nodige aanpassingen.
 • Schoner glas:
  Het luchtreinigingssysteem en de automatische luchtregeling houden het glas van de houtkachel helder.
 • Lagere emissies:
  Zensoric zorgt voor een betere gasverbranding en vermindert schadelijke emissies.
 • Langere brandtijd:
  Genieten van langere perioden tussen het toevoegen van brandhout.
 • Stabiliteit en warmte:
  Zensoric handhaaft een stabiele en consistente warmteafgifte.
 • Minder as:
  Optimale verbranding leidt tot minder as.
 • Eenvoud:
  Zensoric maakt het gebruik van uw houtkachel makkelijker.