Meisje zit voor de open haard Jøtul I 520 FR

Realiseerden hun droomhuisje met een nieuwe haard

Met een huisje waar de haard de primaire verwarmingsbron is, was het voor dit gezin van vijf personen belangrijk om de juiste haard te kiezen. Het huisje in de bergen is de vrijplaats van het gezin geworden, waar de mogelijkheid van ontspanning en comfort een belangrijk aspect zijn.

De vrijplaats werd een huisje in de bergen

Het gezin van vijf personen bestaat uit Silje, Eirik, Elise, Einar en Gustav. Zoals voor veel gezinnen met kleine kinderen is het dagelijks leven vaak druk. Eirik is zzp'er en werkzaam als massagetherapeut, Silje werkt als kapper en is actief met haar interieuraccount op Instagram @landlig_funkis. Dat maakt dat een huisje waar je naar toe kunt om te ontspannen en de accu weer op te laden nog meer gewaardeerd wordt. 

Meisje zittend voor de open haard Jøtul I 520 FR in een Noorse hut.
Inbouwkachel Jøtul I 520 FR

Renovatie van een overgenomen gezinshuisje

Toen het gezinshuisje in 2018 werd overgenomen, zat er niets anders op dan de mouwen op te stropen, want er moest heel wat aan gebeuren. Silje en Eirik zagen al snel in dat de haard een van de projecten was die als eerste moesten worden aangepakt. Aangezien de haard de primaire verwarmingsbron is in het huisje, was het belangrijk om dit te regelen. Voordat de opknapbeurt van start ging, stond er een oudere inbouwhaard en een oudere Jøtul F 602 in het huisje. De inbouwhaard was nog niet helemaal ingemetseld en daarom heel weinig effectief.

"Er werd ons een monteur van Jøtul aangeraden, die de staat van de schoorsteen en de mogelijkheden voor ons haardproject kwam bekijken. De monteur controleerde de haard en de schoorsteen zorgvuldig en zag dat de schoorsteen ook moest worden gerenoveerd", vertelt Silje.

Oud inbouwkachel
Hierboven ziet u Vóór-foto's van de inbouwhaard.

Keuze van nieuwe, schoon brandende haard en de renovatie van de schoorsteen

Silje en Eirik vertellen ons dat ze eerst op internet op zoek gingen naar inspiratie voor de haard en dat ze ook in winkels hebben rondgekeken voordat ze wisten welke haard ze wilden. Ze kregen advies over het type haard dat zou passen bij hun gebruik en uiteindelijk viel de keuze op de Jøtul I 520 FR.

We wilden een functionelere en een modernere haard.

Silje Skrinde

"Wij zijn heel tevreden met deze inbouwhaard: hij is eenvoudig aan te steken, hij brandt schoon, hij geeft weinig roet, hij houdt de warmte goed vast en hij heeft een mooi ontwerp. Omdat de haard de primaire warmtebron in het huisje is, gebruiken we hem de hele tijd dat we er zijn", vertelt Silje.

Silje Skrinde is de eigenaar van het Instagram-account @landlig_funkis, waar u fraaie interieurfoto's en interieurtips kunt vinden. 

Witte omlijsting met een zwart inzetstuk genaamd Jøtul I 520 FR in een Noorse cabine.
De bovenstaande foto's zijn afkomstig van het Instagram-account van @landlig_funkis
Witte omlijsting met een zwart inzetstuk genaamd Jøtul I 520 FR in een Noorse cabine.
Wit omring het houten inzetstuk Jøtul I 520 FR in een woonkamer.

Flexibele en stijlvolle inbouwhaard

Schoon brandende inbouwhaard van degelijk gietijzer met twee ruiten. De ruiten geven vanaf meerdere plaatsen in de kamer een goed zicht op de vlammen, zodat u het vuur uitstekend in de gaten kunt houden. Een luchtgordijn en coating op de ruiten maken het eenvoudiger om de ruiten schoner te houden. Met lichte verbrandingsplaten geniet u daarnaast van een helder en vrij zicht op de vlammen. De inbouwhaard heeft een veerslot op de deur, een houtstopper in de verbrandingskamer en slimme ontluchters die het stoken vereenvoudigen. Als optie kan de haard desgewenst worden voorzien van een rechts hangende deur. Voor een optimale verwarming in energiezuinige huizen is er voorzien in een buitenluchtaansluiting.

Wilt u een vergelijkbare verandering, thuis of in uw huisje?

Onze deskundige dealers helpen u bij het vinden van de juiste oplossing voor uw haardproject. Neem vandaag nog contact op met uw dichtstbijzijnde dealer.