Noorse familie voor een peisinnsatsen Jøtul I 620 FR

Ontwierpen een eigen oplossing met behulp van de inbouwhaard Jøtul I 620 FR

Zo stapte dit gezin van zeven personen met een zelf ontworpen oplossing van een oudere haard zonder veel zicht op de vlammen over op een goede en efficiënte inbouwhaard, die voor meer warmte en extra goed zicht op de fraaie vlammen zorgt.

Voor-foto's van de 'Darth Vader'-haard
Voor-foto's van de 'Darth Vader'-haard

Groot gezin dat van de knusheid van een haard houdt

In een huis in Stavanger woont het echtpaar Karoline en Carl Daniel met hun vijf meisjes in de leeftijd van 2 tot 12 jaar. Karoline is de eigenaar van het Instagram-account @karroogcarrydesign, waar u fraaie interieurfoto's en interieurtips kunt vinden.
Dit gezin van zeven personen houdt op late najaars- en winteravonden van de knusheid van een haard, maar het wilde de haard vervangen die ze 'Darth Vader' hadden genoemd, en wel door een haard die goed zicht biedt op de vlammen en meer warmte geeft. Zo begon het project om de haard te vervangen!


Wilt u een nieuwe haard? Bekijk ons assortiment en vind uw nieuwe droomhaard!

Goede samenwerking bij de verbouwing

Karoline is opgeleid als interieurontwerper en Carl Daniel is timmerman. Samen vormen ze daarom een uitstekend team als het om verbouwen gaat - een echt droomteam! Dit droomteam heeft samen het hele huis verbouwd en is altijd in de weer met het creëren van goede en functionele oplossingen die het dagelijks leven vereenvoudigen. Bekijk de fraaie verandering die ze in huis hebben aangebracht op het Instagram-account @karroogcarrydesign.

Ze wonen sinds 2016 in dit huis. Ze hebben de hele indeling van de 1e en 2e verdieping gewijzigd, het huis een wat eigentijdser uiterlijk gegeven en alle oppervlakken gerenoveerd. Na de afgelopen jaren veel tijd besteed te hebben aan deze verbouwing, was het de beurt aan de haard.

De haard nam ontzettend veel plaats in, met andere woorden kostbare vierkante meters in de woonkamer. We hebben geen heel groot huis gezien het aantal mensen en we moeten alle vierkante meters zo goed mogelijk benutten.

Karoline Omlie

Karoline vertelt tevens dat de oude haard ook niet heel veel warmte gaf, dat het lastig was om hem aan te steken, dat hij snel beroet was en dat je de vlammen slecht kon zien.

"We droomden al heel lang van een nieuwe, modernere haard, omdat onze meisjes het zo leuk vinden als we hem aansteken. Dat is zo gezellig", vertelt Karoline.

Bekijk de prachtige verandering!

Met haar opleiding tot interieurontwerper heeft Karoline een neusje voor hoe de verbouwde woonkamer er met een nieuwe haard moest uitzien. Met de hulp van een Jøtul-dealer in de buurt viel de keuze op de inbouwhaard Jøtul I 620 FR - een grote inbouwhaard met glas aan twee kanten, die prima past in hoeken. Met een inbouwhaard ben je bovendien heel vrij in het ontwerpen van je eigen haardoplossing. De mogelijkheden zijn talloos als het gaat om grootte en glas aan meerdere kanten van de inbouwhaard en om de uitsparing voor hout en de kleurkeuze van de haard.

Wij vinden dat de oplossing van Karoline uitstekend past in hun woonkamer. De ruimte wordt beter benut en de plaats van de inbouwhaard met zijn grote ruiten zorgt ervoor dat ze de vlammen kunnen zien vanuit hun zithoek.

Voor- en na-foto's van de woonkamer met de nieuwe inbouwhaard Jøtul I 620 FR
Voor- en na-foto's van de woonkamer met de nieuwe inbouwhaard Jøtul I 620 FR

Daarom kozen ze voor een Noorse inbouwhaard van Jøtul

Karoline vertelt ons dat ze is opgegroeid met een Jøtul-haard in huis en ze vindt het fijn dat Jøtul een Noors merk is. Daarom was de keuze niet moeilijk toen de jacht op een nieuwe haard van start ging.

Wist u dat?
De Noorse culturele erfenis en traditie een belangrijk deel vormen van waar Jøtul voor staat? Daarom maken we altijd gebruik van Noorse ontwerpers bij de ontwikkeling van onze producten.

Karoline zit op de bank met haar kat voor de Jøtul I 620 FR inzethaard

Jøtul I 620 FR - Een grote inbouwhaard met goed zicht op de vlammen

Een royale, praktische en gebruikersvriendelijke inbouwhaard van gietijzer. Deze inbouwhaard heeft twee ruiten, perfect in de hoeken, zodat u ultiem zicht heeft op de vlammen. Met verbrandingsplaten van vermiculiet geniet u van een prachtige, open uitstraling, die voor een fraai vlambeeld zorgt. Ondanks zijn grote formaat is deze inbouwhaard geschikt voor een optimale verbranding bij een laag vermogen. Hij is daarnaast voorzien van een houtstopper in de verbrandingskamer en een veerslot op de deur voor veilig stoken.

Jøtul I 620 FR - eenvoudig in gebruik en verwarmt uitstekend!

"De haard is eenvoudig aan te steken, het hout gaat ontzettend lang mee, het glas raakt maar zelden beroet en biedt daarmee uitstekend zicht op de vlammen", vertelt Karoline.

We weten dat veel mensen het lastig vinden om de haard aan te steken en dus gaven we Karoline en Carl Daniel een paar goede tips over het gebruik van de haard en over houtstook. En we leerden hen de top-down aansteekmethode.

Karoline vertelt ook dat hij af en toe 'een beetje te goed' kan verwarmen, maar dat ze geleerd hebben om de hendels te gebruiken voor de luchtregulering van de kachel, zodat ze de warmte nu beter kunnen controleren.

Weet u hoe u een haard aansteekt?

Bekijk onze video over hoe u de inbouwhaard Jøtul I 620 FR aansteekt en gebruikt, zodat u altijd het vuur aan krijgt!

Echte warmte van de haard is fijn in tijden met hoge energieprijzen

In een tijd met zulke hoge energieprijzen kan de warmte van de haard een bijdrage leveren aan het reduceren van de verwarmingskosten. Daarnaast kan de haard worden gezien als een noodvoorziening bij stroomuitval in de winter. Een haard doet het altijd - ook als de stroom uitvalt.

"Wij zijn zo blij dat we in deze tijden met hoge energieprijzen een haard hebben. Het is een investering die het op de lange termijn waard is en die ons huis net dat beetje extra geeft", vertelt Karoline.

Het eerste waar ik aan denk als ik het woord 'haard' hoor, is 'Jøtul'.

Karoline Omlie

Wilt u een Jøtul I 620 FR?

Onze dealers helpen u graag bij het realiseren van uw droomhaard! Of u nu de inbouwhaard Jøtul I 620 FR of een andere inbouwhaard wilt, onze dealers helpen u graag om voor u en uw haardproject de juiste oplossing te vinden.