Jøtul F 602 ECO kleine houtkachel met kookplaat in moderne woonkamer

Jøtul F 602 ECO – een kleine houtkachel met een sterke persoonlijkheid

De Jøtul F 602 is een van onze echte klassiekers. Deze kachel is - met zijn tijdloze design uit 1940 en zijn moderne verbrandingstechnologie - niet alleen een sieraad voor je interieur, maar ook een trouwe kameraad die je nog vele jaren echte en betrouwbare warmte geeft.

Kleine houtkachel – grote klassieker

De Jøtul F 602 wordt ook wel een van onze echte grote klassiekers genoemd. Hij werd ontworpen door de architecten Blakstad en Munthe Kaas en van ornamenten voorzien door beeldhouwer Ørnulf Bast in Oslo in 1940. Blakstad en Munthe Kaas hebben uitstekend werk geleverd; sinds de introductie in 1940 zijn er meer dan 2 miljoen exemplaren van de Jøtul F 602 verkocht.

Houtkachel van massief gietijzer

De Jøtul F 602 ECO is gemaakt van massief gietijzer. Gietijzeren houtkachels gaan uitzonderlijk lang mee. Onderdelen zijn makkelijk te vervangen en ook na vele jaren gebruik behouden ze gewoon hun vorm. Daar komt nog bij dat gietijzer kan worden gerecycled. Een belangrijk deel van de grondstoffen bij onze productie bestaat uit oude, gerecyclede gietijzeren kachels die worden omgesmolten. In principe gaan aan de ene zijde van de fabriek oude kachels naar binnen en komen er aan de andere zijde moderne, schoon brandende versies uit.

Moderne verbrandingstechnologie halveert het houtverbruik

Met het design uit 1940 en de moderne verbrandingstechnologie van tegenwoordig hebben we het beste van beide tijdperken gecombineerd.

Met goed stoken en droog hout maakt deze brandende houtkachel een rendement van maar liefst 81% mogelijk! Dat betekent veel meer warmte per blok hout. Ter vergelijking: veel oude houtkachels hebben een rendement van maar 50%.

Goed stoken met de Jøtul F 602 ECO doe je in 4 stappen:

  1. Plaats twee grote houtblokken onderaan.
  2. Leg er kleinere houtblokken in lagen overheen - kruiselings op elkaar. Leg de blokken niet helemaal tegen elkaar aan, zodat er lucht bij kan.
  3. Helemaal bovenaan plaats je aanmaakblokjes.
  4. Die steek je aan en je laat de vlammen van boven naar beneden werken om de gassen te verbranden.
Jøtul F 602 ECO milieuvriendelijk luchtkanaal

Milieuvriendelijker

In de houtkachel bevindt zich een luchtkanaal dat de lucht naar de bovenkant van de verbrandingskamer leidt. Daardoor worden de onverbrande gassen alsnog verbrand om de houtkachel zo milieuvriendelijker te maken. Ook is er een apart luchtsysteem ontwikkeld dat koude lucht naar de warme zone brengt. Daar wordt de lucht opgewarmd en gaat die vervolgens de ruimte in.

Lees meer over Jøtul F 602 ECO

Handige houtkachel met kookplaat

Aan de bovenkant van de F 602 zit een kookplaat die je kunt gebruiken om te koken of om een warm drankje te maken. Een functie die tegenwoordig nog net zo populair is als vroeger.

Terje Agard projectingenieur bij Jøtul

Aan de onderkant van de kookplaat van de Jøtul F 602 ECO hebben we warmtegroeven ontwikkeld die helpen bij het absorberen van de warmte van de rook en de vlammen. Het resultaat is een efficiënte en verbeterde kookplaat.

Terje Agard projectingenieur bij Jøtul
Jøtul F 602 ECO kookplaat

Toon je kookkunsten met een extra kookplaat

Als accessoire kun je kiezen voor een extra kookplaat achter (tenzij je een bovenaansluiting nodig hebt bij de montage). Als je graag eten kookt met echte warmte van de houtkachel, dan is een extra kookplaat in je “keuken” echt wat voor jou. Met twee kookplaten ben je er als kok helemaal klaar voor - voor ontbijt, lunch en diner. Eet smakelijk!

Kijk wat andere mensen hebben gemaakt op hun Jøtul F 602:

De Jøtul F 602 is echt een favoriet op Instagram en we vinden het fantastisch als onze volgers foto's delen van dingen die ze op hun eigen Jøtul F 602 gekookt hebben.

Jøtul Instagram-volgers koken op Jøtul F 602Jøtul Instagram-volgers koken op Jøtul F 602Jøtul Instagram-volgers koken op Jøtul F 602

Repost Jøtul Instagram@le_anvil@anne.esmee en @theintrepidexplorers

Een designicoon voor de toekomst

De bestsellers van Jøtul krijgen een update en de Jøtul F 602 is een icoon dat helemaal klaar is voor de toekomst. Ook hebben we het makkelijker gemaakt om de oude F 602 te vervangen door de nieuwe F 602 ECO. Dus als je de overstap wilt maken naar een milieuvriendelijkere versie van de populaire F 602, dan kunnen onze dealers je daarbij helpen.

Zoek je dealer