Hygge expert

Onze «Hygge» - expert

Iemand die echt van zichzelf houdt - is deze man. Het vinden van een zachte en warme plek om te slapen, en volledig te ontspannen - is een kunst die de kat heeft beheerst voor honderden jaren.

Tips van een echte «hygge» expert

Bent u een van de velen die leven in een hectische alledaagse leven bestaande uit een lange lijst van dingen die had moeten worden gedaan? Als je dat doet, wilt u misschien de tips van een echte expert die weet. De huiskat Balder kent de kunst om de meeste dingen in de hand te houden, en hij weet precies waar de beste plekken in huis zijn om precies dat te doen..

  • Zachte en goede ruimte: als kat is slapen en ontspannen een groot deel van het leven, er wordt een volledige 14-18 uur per dag doorgebracht met slapen of ontspannen. Daarom wordt de eigenlijke ligplaats zorgvuldig uitgekozen. Het oppervlak moet zacht zijn - bij voorkeur de beste stoel in huis of in het midden van de bank. Een kat die extra geluk heeft, kan een plaats op de schoot van de eigenaar krijgen en extra knuffels of krabben achter het oor krijgen.
  • Rust en stilte: als u een plek in totale rust en stilte vindt, is dit redelijk comfortabel, maar het geruststellende geluid van iemand die thuis is, kan ook een ontspannend geluid op de achtergrond zijn.
  • Dekens en kussens: Een goede deken (die niet jeukt), en goede kussens is een must voor extra comfort.
  • Echte warmte van de haard: als het buiten koud begint te worden, is het vinden van een warme en gezellige plek erg belangrijk. Vloerverwarmingskabels kunnen goed zijn, maar ze kunnen niet op tegen het comfort van de schoot van uw eigenaar voor een knapperende vuur.

Hygge expert

De vloerverwarmingkabels kunnen goed zijn, maar ze kunnen zich niet meten met het comfort van de warmte voor een knapperend vuur.

Balder, "Hygge"-expert

Knuffel met je kat en verlaag je bloeddruk

Katten die spinnen zijn zowel rustgevend en gezellig om naar te kijken. Nu blijkt dat katten die spinnen positieve effecten kunnen hebben op onze gezondheid. Wanneer de kat spinnen, wordt de stress verlaagd, wat leidt tot onze bloeddruk wordt verlaagd.

Een studie van de Universiteit van Minnesota toont aan dat katteneigenaren heeft maar liefst 40% minder risico op hart-en vaatziekten, en hebben minder kans op een hartaanval. Onderzoekers geloven dat dit ook te wijten is aan het feit dat stress niveaus worden zo veel verlaagd door de rustgevende spinnen geluid.

 

Rustig met een kop warme chocolademelk

Verlaag je stressniveaus en maak jezelf een kopje stomende warme chocolademelk

Lees recept